Warning: Declaration of JParameter::loadSetupFile($path) should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/kaltini/public_html/jivoslovo.info/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0
Monday, 12 November 2012 22:11

Открийте прохода между вашия Свещен Разум и Свещено Сърце

Written by
Архангел Михаил чрез Рона Герман

    Възлюбени Майстори, всички вие извършвате забележителен напредък, все повече и повече задълбочавайки се в процеса на еволюцията. Вие не само придобивате по-голямо духовно осъзнаване в своя разум и вътре в своя сърдечен център, но всички ваши физически тела се намират в процес на глобална метаморфоза. Вие побеждавате това, което се е създавало на Земята в течение на хиляди и хиляди години, и този процес предизвиква огромен стрес и напрежение във всички ваши телесни обвивки. Много е било казано за «симптомите на трансформацията», и всички в една или друга степен, изпитвате някои от тези симптоми. Колкото по-бърз е прехода, толкова повече сте длъжни да разбирате сигналите на болката или дискомфорта, изпращан от елементалите на вашите тела. Те ви говорят за това, че нещо не е така и трябва да се погрижите за него.
    Ние ви насърчаваме да се освободите от разпространените убеждения на общественото съзнание за това, как трябва да изглежда вашето тяло, и какво сте длъжни да правите за да бъдете привлекателни и да заслужите одобрение. Не съдете себе си или другите по облеклото на плътта, което въплъщава душата. Фокусирайте се на това, да напълните своя Свещен Сърдечен Център с чудесната Любов-Светлина на Твореца, и така насищате своя физически съд с този трансформиращ Еликсир, и чрез споделянето му със света, трансформацията, към която се стремите, ще започне вътре във вас, и ще бъде излъчвана във външния свят, като безценен дар. Не забравяйте винаги да поискате лекота и изящество.
    Ние ще отговорим на въпросите, повдигнати от много от вас, и ще се постараем да ви се даде по-пълна информация за някои от термините, използвани от нас в миналото.


    Въпрос: Какво значение за нашето ниво на съзнание има храната?
    По важно е това, което излиза от вашата уста, отколкото това, което консумирате, тъй като любовта на сърцето и положителното състояние на разума, могат да превърнат и най-простата храна в полезно за здравето пиршество.
    В течение на векове са били дадени много теории, правила и ръководства за това, каква трябва да бъде уместната или «свещена» диета. Обаче ние ви говорим, да не приемате чуждите концепции като свое евангелие или абсолютна истина. Диетата — това е много индивидуална работа, и всеки човек е длъжен да взима под внимание своята възраст, здравословното, състояние, нивото на активност и личните предпочитания.
    По всяка вероятност, по степента на напредъка на вашето духовно осъзнаване и фината настройка на вашите вибрационни модели, вашето хранене също ще стане по устойчиво. За някои месото е важна част от храненето по различни причини, и това е допустимо. Негативните, жестоки методи на неговото производство и изкуствените добавки, отравящи месните продукти, го правят вредно в една или друга степен.
    Всички неща отвътре притежават една или друга жизнена сила. Както знаете, плодовете, зеленчуците, ядките и семената съдържат енергия, жизнена сила. Растителното царство и определени животни, риби и птици са се съгласили да бъдат храна на човешкото царство за определен период от време.
    Това е било необходимо, когато човечеството потъна в плътността на третото и четвъртото измерение и се откъсна от праната, или Еликсира на Живота от Върховния Създател, който прониква по-високите измерения на съществуване. В предстоящия цикъл на еволюцията това съгласие се изменя, защото по хода на вашата еволюция, се превръщате в по по-фини духовни човешки същества и постепенно започвате да привличате все повече храна от висшия източник. В сегашния момент от време, не сте готови за този преход, така, че не се опитвайте да ускорявате този процес, защото вашите физически съдове още не са готови за това.
    Важно е да избирате умереност във всичко, възлюбени, и да вървите по средния път. Слушайте елементалите на своето тяло, и скоро ще разберете, какво е полезно за вашето тяло, и какво не. Никой, освен вас, не знае, какво е най добре за вас, особено, когато вие следвате своето вътрешно ръководство и подсказването на своето Висше «АЗ». Покров от любов и благодарност добавя ползи на всичко, което ядете или правите. 
    Сега е време да приемете истината за това, че заболяванията, подобни на артрит, болки в гърба и ставите, дисфункции на различни органи, не е задължително да се проявяват поради зрелостта на телата. Човечеството се намира във властта на системата от вярванията на масовото съзнание на третото и четвъртото измерения, когато основните проблеми от миналото и несъвършенствата в ДНК на вашите предци ви застават да ги манифестирате, ако си позволите да чувствате себе си необичани, недостойни, изпитващи чувство на вина, срам или съпротивление в каквато и да е форма. Всички тези негативни енергии, които се явяват като резултат от дълбоки спомени от вашето минало се издигат на повърхността , така че да можете да ги освободите веднъж и завинаги. Всяка скъпа душа, по различен начин и в различна степен, е преследвана, измъчвана и дори е стигала до смъртта в не едно от въплъщенията на живота си. Но сега е време да се лекуват тези болезнени спомени от миналото, и можете да го направите с наша помощ.
    За много от вас е трудно да показват слабост, и често игнорират болезнените сигнали, които ви изпраща вашето тяло, до тогава докато не се доведете до пълно изтощение. Научете се да слушате елементалите на своето тяло и да следвате своето вътрешно ръководство за това, какво е нужно да направите за да се върнете към равновесие, отвътре и отвън. Влезте в своята лична Пирамида от Светлина и легнете на кристалния стол. Поискайте да бъдат приведени в съгласие менталното, емоционалното и физическо тела за вашето висше благо, произнасяйки: «Да бъде така». Ние ще се присъединим към вас и съгласувайки своята воля с Волята на Твореца, ще ни дадете разрешение да ви помогнем в процеса на трансформацията. Наблюдавайте, как около вас сияе Виолетовия Пламък на Преображението, изцелявайки, уравновесявайки, укрепвайки и усъвършенствайки ви, докато бавно се възвръщате към хармоничното състояние на битието.
    Когато започнете да се обичате и почувствате себе си достойни, вие ще престанете да чувствате потребност от манифестации на неприятни физически симптоми. Вие сте — Дух в човешка форма, и вие избрахте физическо тяло и наследството на своето семейство не просто така, а за да донесете тук и изкривените мисъл форми и енергии, които трябва да измените и да приведете в равновесие. Мислите, които допускате в своя разум, са толкова важни, колкото хубавата балансирана диета, употребяване на големи количества чиста вода и упражнения за вашето физическо тяло. Вашето здраве се подобрява, когато се научите да се фокусирате върху положителните мисли, вместо да позволите на негативните мисли да преобладават във вашия ум. Вие не можете да престанете да мислите за това, което е в главата ви, но можете да дисциплинирате себе си, да наблюдавате своите мисли и да заменяте тези от тях, които предизвикват у вас безпокойство, с положителни афирмации. Така ще постигнете контрол над вибрационните модели, които предизвиквате в полето на своята аура. Изменете свои мисли, и ще можете да измените своя свят. Говорите на себе си, че ще живеете всеки ден с пълна сила, благодарете за всички малки и големи дарове и чудеса, който ви съпътстват. Понякога задържайте дихание между вдишването и издишването, което е Творческата Точка на Покоя, моментната съвършена съгласуваност със Всичко, Което Е. Знайте, че този ценен момент — това е всичко, на което може да разчита всеки от вас, вън от зависимостите на физическата възраст. И знайте, че, когато дойде вашето време да извършите преход, това ще бъде, като че ли сте отишли да вратата, водеща към най-удивителното място, което някога бихте могли да си представите, и ние ще бъдем там, за да ви приветстваме у дома.


    Въпрос: Какво е това телесен елементал?
    Елементал — това е част от вашето ефирно тяло. Когато сте дошли на Земята в своята кристална форма, свойствата и качествата на Божественото съзнание, които е предстояло да интегрирате, са били поместени вътре във вашата физическа чакрова система, напомняща седем различни центъра на ума.
    Вътре във вашата ДНК и дълбоко в съзнанието на елементала във вашето тяло, се е съдържал плана на вашето физическо тяло, което постепенно се е развивало в продължение на много дълъг период от време. Елементала на вашето тяло — това е, както може да го наречем с ваши думи «главен център на управление», който се явява част от структурата на вашето ефирно тяло. Ефирното тяло — това е като невидим двойник на физическия съд. То съдържа Божествената Схема на вашите три низши тела — физическото, менталното и емоционалното. Ефирното тяло съхранява и обновява физическата форма и управлява вашата автономна нервна система, отговорна за контрола и поддържането на вашите непроизволни функции и органи на тялото, включително сърцето и другите органи, кръвоносните съдове, дихателната система и така нататък. Съзнанието на вашите ефирно и елементално тела изправят грешките вътре във физическите тела; единствено вашите мисли имат по-дълбоко влияние на това, как да реагират вашите елементално и ефирно тела. Ефирното тяло е длъжно да подържа още по високочестотни модели, от земното тяло; но с течение на времето то е станало възприемчиво към небалансираните, негативни мисъл форми на менталното и емоционалното тела. Изкривяването, преди всичко, оказало въздействие на няколко слоя на вашето ефирно тяло, а след това постепенно е проникнало във вашата физическа форма, където то манифестира във вид на заболявания, болести или дисфункций. Същото е вярно и сега: вашето ефирно тяло се лекува и възвръща към хармоничното си състояние, и по-високите и балансирани честоти, които вие интегрирахте, постепенно ще се излъчват във вашето физическо тяло, изцелявайки и трансформирайки го, заставяйки го отново да сияе здраво. Вашето ефирно тяло, или ефирен двойник, както понякога го наричат, остава с вас до тогава докато, вие не извършите преход и не освободите своята физическа форма, а след това то постепенно се разпада и се възвръща във великото царство на девите и елементалите, откъдето то е дошло.


    Въпрос: Обяснeте, какво имате в предвид, говорейки за "подсъзнателен, съзнателен и свръхсъзнателен разум".
    Вашият подсъзнателен разум — това е процесор от мисли, който възприемат буквално всички идеи и образи, които пропускате чрез филтъра на своя разум, особено тези, които приемате в качеството на своя истина или тези, които потвърждават вродените негативни вярвания, избрани от вас и принесени във вашето сегашно въплъщение за да ги, поправите. Всички ваши земни постъпки, ваши привички и памет се контролират от вашия подсъзнателен разум. Афирмациите, визуализацията и изменението на вашето мислене и слово се явява най-бързия начин, за да отмените програмите и препрограмирането на вашия подсъзнателен разум. Подсъзнанието получава указания чрез повторение, ритъм и емоции. Подсъзнателният разум възпроизвежда или изпраща импулси, който той получава, като компютър. Той е субективен и не прави преценки.
    Вашият съзнателен разум постоянно е изложен на въздействието на вашия подсъзнателен разум, и той съдържа всичкия ваш минал опит, а също така и част от колективното съзнание на човечеството, което сте се съгласили да донесете със себе си за да изправите. Всяка душа е дошла в този живот чиста и невинна. Въпреки това, всички сте донесли в подсъзнанието си и определена сума от ДНК "небалансирани вибрационни шаблони ", които са създадени от вас в течение на много минали животи или сте избрали чрез предците си. Това е било наречено «първороден грях» в ученията на миналото. Сега вие го знаете като карма, и с това вие избирате да изпитате уроците, необходими за изправяне и изцеление на този дисбаланс. Вашият съзнателен разум съдържа това, което считате за правилно и вярно, независимо дали е положителна или отрицателна оценка. Вашият съзнателен разум съдържа знание и опит, придобити от вас, и отчасти, в тази или онази степен, изложени на въздействието на импулсите, вярванията, зависимостите на колективното съзнание на човечеството и контролира им е чрез вашия подсъзнателен разум. Тези, който са заседнали в илюзията на плътността на третото и четвъртото измерения, имат твърди убеждения и се съпротивляват на промяната. По мярата на това как вие еволюирате, движите се по пътя на про-СВЕТ-лението, вие постепенно установявате контакт със своето Висше «АЗ» и разширяване на съзнанието «АЗ» на своята душа, съдържаща мъдростта на това, което е било наричано ваш Супер съзнателен Разум, или хармоничното колективно съзнание на висшите сфери.
    По степента на това как привеждате своята чакрова система към равновесие и хармония, а вашата душа и Висшето «АЗ» се сливат вътре във вашия Свещен Сърдечен Център, започва процес на отключване към вашия свръх съзнателен разум. Имено тогава започвате процес на отключване към висшите истини на галактическото и космическото съзнание. Вашия подсъзнателен разум е изложен на препрограмиране, когато започвате да почиствате старите, изживяващи себе си, негативните или ограничителните концепции, за да облекчите в себе си достъпа към всякакви ограничаващи ви мисли и бързо да ги промените. Вашият съзнателен разум се намира в процес на съединяване на дясното и лявото полукълбо на мозъка, за да можете в еднаква степен да използвате линейните, конкретните, аналитичните, насочените навън способности на лявото полукълбо на мозъка и творческите, интуитивните, абстрактните способности на дясното полукълбо от вашата мозъчна структура.
    Когато този процес на съединение достигне определено ниво, имате достъп до това, което ние наричаме Светлинни Пакети на мъдростта, които са хранилище на високочестотните нива на вашата мозъчна структура. Както ние обяснихме в предишните послания, мембраните на Светлина се разсейват сега, за да можете да откриете входа на своя Свещен Разум. Съществува вход от вашия Свещен Разум до вашето Свещено Сърце; и когато се случи тяхното въз съединение, се придвижвате далеко по пътя към своето майсторство, и цел нов свят от възможности се открива пред вас. Когато се връщате към единното съзнание на майстора, вашия Свещен Разум осветява вашата емоционална природа, а вашето Свещено Сърце — менталната природа.
    Следващите години могат да станат най-вълнуващите и плодотворни години във вашия живот, ако просто започнете да се включвате към своя Священ Разум чрез своето Свещено Сърце. Вие носите със себе си невероятни подаръци и качества, но трябва съзнателно да имате достъп до тези подаръци и да започнете да ги интегрирате в своето съзнание. Позволете си да си представите един идеален свят, който бихте искали да създавате, и след това следвайте подсказването на душата, за да предприемете необходимите действия за проявяването му.
    Вие може да бъдете блестящ пример за другите, излъчвайки любов и хармония. Представете си себе си, в обкръжението на трансформиращия Виолетово-Син Пламък на Преобразования и проектирайте този образ във външния свят на материята. Вие се намирате по средата на процеса инициацията, която е необходима за да станете майстори съ-творци на Земята. Преминавайки през житейските уроци, и разпознавайки стойността на всеки от тях, знаете, че няма да ви се наложи никога повече да преживявате същата ситуация.
    Разглеждайте всяка неприятност като възможност. Призовавайте майсторите и нас от Ангелските светове. Ние винаги сме наблизо; само прошепнете нашите имена, и ние ще ви отговорим. Обичаме ви безмерно!
    АЗ СЪМ Архангел Михаил


Източник: Йосиф Йоргов http://www.yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=5553

Превод: Мария Стоянова от http://my.mail.ru/community/sotvorjaem/327348EF352DFE90.html

Last modified on Monday, 12 November 2012 22:18