Warning: Declaration of JParameter::loadSetupFile($path) should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/kaltini/public_html/jivoslovo.info/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0
Wednesday, 11 July 2012 14:05

Кристално легло на Жоао де Деус

Written by
Кристалната светлинна терапия чрез кристалното легло е създадена от бразилския медиум Жоао де Деус в „Каза Дом Игнасио де Лойола” - световно известен център за духовно лечение в Абаджания, Бразилия. (Joao de Deus, John of God crystal bed therapy)

Терапия с Кристално легло на Жоао де Деус може да проведете във Варна на адрес ул. Христина Морфова 8 (информация)

В Бразилия и по света кристалното легло е познато като мощно лечебно средство. То съчетава хромотерапия (лечение с цветове, цветотерапия), светотерапия, вибрационна и музикална терапия. За медиум Жоао де Деус.

От хилядолетия кварца се използва заради неговите лечебни свойства на пречистване. Той освобождава енергията да стигне своето оптимално състояние навсякъде, където тялото има нужда от нея. Кварцът, който се използва в кристалното легло се е образувал преди два милиона години от горещ газ и течни минерали в сърцето на Земята. Седемте ръчно обработени кристала са изрязани от един кристален къс. Те са чисти молекулни системи, чиято енергия се повишава, когато през тях преминава светлина. Кристалната светлинна терапия използва това им свойство като постига оптимални нива на енергията благодарение на комбинация от пулсираща светлина и цветове.

През всеки кристал преминава пулсиращ светлинен лъч, чийто цвят кореспондира с този на чакрата (енергийния център), към които е насочен. Всяка чакра се облъчва от пулсиращ цветен светлинен лъч, чиято енергия е увеличена чрез честотната вибрация на съответния цвят, като по този начин се балансират тялото и чакрите и се очиства и хармонизира аурата. Лечението с кристалното легло има многоизмерен ефект и вибрационните модели предизвикват повишаване на нивата на познание, хармония и умиротвореност.

Поради силното позитивно стимулиране на имунната система, Кристалната светлинна терапия се препоръчва за всички случаи на физични или психологични проблеми, за подобряване на здравословното и емоционалното състояние, както и за забавяне на стареенето. По отношение на умственото и емоционалното нива кристалите отстраняват причините за неадекватно поведение и остарели модели на мислене. Те заместват зависимостта със самостоятелност и чувство за собствена стойност. Физически заболявания, били те леки или по-сериозни, се изцеляват ефективно чрез кристалната светлинна терапия, която активно стимулира телесния потенциал за самовъзстановяване.

Ефект от кристалната светлинна терапия

 • Хармонизиране на чакрите и енергийните тела;
 • Балансиране на честотите в електромагнитното поле на тялото;
 • Отключване на изцелителни процеси на душата и тялото;
 • Подмладяване на физическите системи и подобряване на функционирането им;
 • Стимулиране на развитието на вътрешните сетива за духовно познание.

Усещания при въздействието на кристалното легло

 • Дълбока релаксация и намаляване на стреса;
 • Чувство за енергичност;
 • Пътуване между измеренията;
 • Чувство за чистота и фокусиране върху пътя на човека.

Възможно е по време на процедурата да бъдат изпитани физически усещания като затопляне или дори горещина, изтръпване, люлеене, бодежи и други.

Отзивите след процедури с кристално легло варират от спокойно и релаксиращо, до променящо живота лечебно преживяване.

Кристалната светлинна терапия е съвместима с всички други терапии, както и с традиционната медицина.

При всички случаи лечението с кристално легло е начин да се разпространи лечебната енергия на Съществата, които работят чрез Жоао Де Деус в „Каза Де Дом Игнасио” в Бразилия, към хората по света и за най-добър ефект от процедурите е добре да се има предвид следното:

 • Употребата на кристалното легло представлява работа на Съществата върху хората, които се нуждаят от лечение. На пациентите е добре предварително да се изясни, че по време на процедурата с кристалното легло Съществата ще извършат лечебна работа върху тях;
 • Притежаването на кристално легло не дава права на никого да представлява Съществата, да осъществява собствена лечителска работа чрез леглото или да бъде посредник на Съществата. По време на процедура с кристалното легло върху пациента не трябва да се прилагат други лечителски практики. Те трябва да се осъществяват отделно;
 • Даването на разрешение на конкретен човек да притежава кристално легло е съпроводено с възлагане на духовна отговорност от Съществата. Затова кристалното легло не може да се продава или прехвърля без изрично разрешение от Съществата, получено чрез медиум Жоао Де Деус;
 • С цел обмен на енергия, процедурите с кристалното легло се заплащат от пациентите, като това трябва да става по разумен и приемлив начин;
 • Кристалното легло трябва да се употребява разумно и предпазливо. Да не се подлагат прекомерно пациентите на въздействието на леглото. Ето някои добри съвети в тази връзка:
  • Не повече от един час дневно на пациент;
  • Лечебният процес трябва да започва с по-бавни вибрации. Особено за пациенти, които са в по-тежко състояние или по-немощни;
  • Най-бързите вибрации се прилагат само за пациенти, които са в отлична форма;
  • Оставете Съществата да си вършат работата. Не се намесвайте. Ако искате да помогнете, седнете отстрани и се молете;
  • Не провеждайте дистанционни процедури;
  • Не правете снимки на кристалното легло;
  • Не можете да правите светена вода с кристалното легло.

Какво представляват чакрите?

Чакра е санскритски термин, който означава кръг или диск – чакрите изглеждат като малки осцилиращи вентилатори. Чакрите са енергийни центрове, които позволяват на енергията на жизнената сила ки (ци, чи) да захранва тялото и умът и да обединява материята и духа.

Ние имаме много чакри, от които най-известни са седемте основни чакри. Първите три са свързани с нашите „човешки нужди” (нещата, които можем да видим/почувстваме и т.н.), а следващите четири чакри се отнасят до „духовния свят” (нещата, които не е задължително да можем да видим – като любов и т.н.). Други важни чакри са разположени в ушите, ръцете и краката. По-долу са разгледани седемте основни чакри по отношение връзката им с цветовете и болестите:

Приложна хромотерапия (цветотерапия)

Лечението с цветове представлява въздействие върху чакрите с цел насърчаване способността на тялото за самолечение. Цветът, в който е осветен кристалът, съответства на този на съответната чакра, към която е насочен.

Следва списък на заболяванията и частите на тялото, които може да бъдат лекувани чрез приложната хромотерапия с помощта на кристалното легло.

Първа чакра – Коренна чакра - ЧЕРВЕНО

Коренната чакра е разположена в основата на гръбнака. Тя е нашата заземяваща сила и обикновено се свързва с основните ни нужди като страхове, пари и т.н. Когато е балансирана, цветът й е ярко рубинено червен.

Приложна хромотерапия: Червеният цвят се използва за третиране на дебелото черво, ректума, гръбнака, нервната система, гениталиите, при анемия, парализа, лоша циркулация на кръвта и мускулната система. Стимулира нервите и кръвта. Освобождава адреналин, активира кръвообръщението и ревитализира физическото тяло. Препоръчва се при анемии, недохранване и слабост.

Кристали: Рубин, черен турмалин, хематит, червен яспис и оникс

Втора чакра – Сакрална - ОРАНЖЕВО

Сакралната чакра е разположена на около 10 см над коренната чакра. Тази чакра се свързва с контрола. Когато е балансирана, цветът й е ярко оранжев.

Приложна хромотерапия: Оранжевото се препоръчва при лечение на далака и бъбреците, бронхите и белите дробове, при наличие на камъни в бъбреците и жлъчката, както и при емоционални блокажи, коремни крампи и спазми, хроничен ревматизъм и проблеми в яйчниците. Много добре повлиява кръвообръщението. Това е стимулиращ, топъл и противоспазматичен цвят. Както и при червения цвят, оранжевото може да се прилага при липса на жизненост, спазми и мускулни схващания.

Кристали: Хризокол, червен яспис, карнелиан (червеникав халцедон)

Трета чакра – Слънчев сплит - ЖЪЛТО

Чакрата на слънчевия сплит определя нашите оценки и нашето его и е свързана с личната сила на индивида. Когато е балансирана, цветът й е ярко жълт и изглежда като наше лично слънце.

Приложна хромотерапия: Този цвят активира двигателните невроно и произвежда мускулна енергия. Стимулира секрецията на жлъчни сокове. Въздейства благоприятно върху кожата и от психологическа гледна точка облекчава депресията. Увеличава умствените способности и подпомага развитието на логическите и интуитивните умения. Подпомага лечението на сърцето, храносмилането, запека, черния дроб и диабета. Подпомага елиминирането на калция и е полезен при артрит.

Кристали: Цитрин, кехлибар, слънчев камък, тигрово око, арагонит

Четвърта чакра – сърдечна – ЗЕЛЕНО

Сърдечната чакра е центъра на любовта на нашето същество и подпомага изцелението. Когато е балансирана, цветът й е красиво перлено зелено.

Приложна хромотерапия: Този цвят се използва най-вече при лечение на сърцето и белите дробове, както и при язва и главоболия. Използва се и при лечение на рак. Понижава кръвното налягане и уврежданията на нервите. Действа освежаващо и успокояващо, подходящ е при безсъние, както и при умора. Подпомага функцията на хипофизата. Предизвиква чувство на оптимизъм, ведрост и материален прогрес. Въздейства при тумори и астма.

Кристали: Нефрит, розов кварц, авантюрин, амазонит

Пета чакра – гърлена – СИНЬО

Гърлената чакра е свързана с волята. Здравето на тази чакра зависи от искреността при себеизразяването ни. Лъжата уврежда тази чакра. Когато е балансирана, цветът й е ясно син.

Приложна хромотерапия: Този цвят е студен, свиващ, ободряващ и облекчаващ. Има антисептични качества и е приложим при всички видове рани. Контролира гърлената чакра и произвежда спокойна и умиротворена вибрация. Регенерира нервната система. Препоръчва се при лечение на тревожност, умора и безпокойство. Действа при проблеми в гърлото, треска и възпаления, безсъние е главоболия. Благоприятно повлиява менструални болки.

Кристали: Аквамарин, син ахат, содалит, тюркоаз

Шеста чакра – трето око – ИНДИГО

Чакрата на третото око е нашият път към мъдростта и е свързана със способността ни да се учим от нашия опит и да виждаме в перспектива. Също така управлява интуицията и сетивата. Когато е балансирана, цветът й е индигово син, с бели и виолетови точки.

Приложна хромотерапия: Този цвят може да се използва при лечение на очите, носът и ушите, при астма и проблеми на белите дробове, както и при проблеми с кръвното налягане, стрес, кожни изгаряния и язви, екземи, рани и разширени вени. Намалява кръвоизливите и влияе на емоционално и духовно ниво. Може да лекува абсцеси. Действа освежаващо, кръвоспиращо и електрично. Влияе върху паращитовидните жлези.

Кристали: Азурит, лапис, лепидолит, содалит, сугилит

Седма чакра – коронна – ВИОЛЕТОВО

Коронната чакра е свързана с божествения източник и е нашият духовен портал към висшето ни аз. Когато е балансирана, цветът й е виолетов (пурпурен) или бял.

Приложна хромотерапия: Този цвят може да лекува умствени заболявания и проблеми, свързани с нервната система, ревматизъм, както и състояния, влияещи върху бъбреците и пикочния мехур, нервната система и мозъка. Цветът е изключително магнетичен и успокояващ. Намалява напрежението върху двигателните неврони, подобрява кръвообръщението и работата на лимфната система. Изчиства кръвта и спира развитието на тумори. Поддържа калиевия баланс в тялото. Действа при психиатрични състояния.

Кристали: Лунен камък, аметист, чист кварц

Last modified on Tuesday, 08 January 2013 23:58