Warning: Declaration of JParameter::loadSetupFile($path) should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/kaltini/public_html/jivoslovo.info/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0
Wednesday, 05 December 2012 18:26

Защо не се сбъдват мечтите ни?

Written by
Какво им пречи и как да поправим това?

    1. Една от причините е безверието ни спрямо тяхното въплъщаване. А всичко в света се дава според вярата. Затова, като начало трябва просто да повярвате, че Вселената винаги е готова да открикне на молбите и мечтите ни. Трябва да осъзнаете себе си като частичка от Вселената и да разберете, че имате право да я молите за всичко, което си поискате. Именно такива молби са съзидаващата визуализация. А Вселената може всичко. И не трябва дори да си помисляте, че не заслужавате нещо. Но и не трябва да диктувате условията. Кога да ви се даде това, което искате, решава Вселената. И повярвайте, нейното решение ще е най-доброто за вас. Желанието може да се изпълни след седмица, година-две - според сложността на проблема.
    2. Следващата причина за несбъдването на мечтите е безпорядъка на мислите ни. В главата ни е хаос от противоречиви, лоши, депресивни мисли и въвеждането им в ред е много сложно. И ако току-що сме си представяли едно нещо, а след 5 минути вече със страх мислим противоположно, то така разрушаваме създаденият от нас образ. Така блокираме мечтите си със собствените отрицателни мисли.
    3. Третата причина е желанието ни да не е искрено, т.е. само ни се струва, че точно това искаме, но в действителност това е стериотип на поведение в обществото или пък някой ни го е внушил (това не е нашата програма). Примерно, жената знае, че трябва да създаде семейство и да роди дете (така повелява социума), но в действителност, засега, не иска това. Но заради стериотипите тя визуализира семейство, дете и така напротив - само влошава ситуацията, не привлича това, а го отдалечава. Или пък мъжът знае, че трябва да кара кола, да има автомобил - какъв мъж иначе би бил, ако няма. И той се измъчва, визуализира Опел или в краен случай Жигули, но полза никаква - така или иначе няма пари дори за Запорожец. Защо? Към момента, той не разбира техниката и се ориентира лошо в пространството, а зад волана се чувства като сляпо коте и машината за него е просто трън отзад. Резултатът е разочарованието. Или да вземе ситуацията със здравето. Мъж с парализирани крака си представя, как ходи, бяга и отново играе тенис, но нищо не се получава. Защо? Защото му харесва да е обгрижван от близките, да получава внимание и любов, като за това не трябва да работи, за да изкарва хляба на семейството. Може цял ден да проседи пред телевизора или пред компютъра, да чете книги и да се оплаква от съдбата. Но истинското му желание са любовта и вниманието, а не здравите крака. Често в болестта, подсъзнанието ни и тялото намират много плюсове и болестта ни става изгодна, дори по-изгодна от здравето.
    4. Най-големият подводен камък, който като правило спира реализирането на жеанието ни е зациклянето върху него. Не трябва да искате нещо независимо от всичко. Можете да мечтаете, но не и да замрете в очакване. Често получаваме, когато не очакваме. Зациклянето е спирачка. Това, в което се вкочваме в живота, ни се отнема. Човек трябва да бъде свободен душевно. Няма нужда да се блъскаме като риба на лед. Просто се усъвършенствайте, мечтайте и помагайте на другите. Пуснете в Космоса положителна програма и забравете, освободете се от проблема. Не се разочаровайте, ако нещо не се получава. Как да премахнем спирачките? Има определена техника. Вдишайте в себе си всичко хубаво и светло, а когато издишвате си представете, че спирачките се отлепват от вас и отлитат. Вдишването е бъдещето, издишването - миналото, паузата е настоящето. Правете това седем пъти дневно, докато не почувствате, че сте се освободили от спирачките. Така на душата ви ще стане леко и свободно, ще стопирате зациклянето върху нещо и ще почувствате, че вече не зависите от собствените си желания. Осъзнавате, че дори желанието ви никога да не се сбъдне и нищо да не се случи, животът си продължава и въпреки това му се радвате.
    Скептиците ще възразят, че само с убеждения и мечти няма да оздравееш или да построиш къща, да намериш хубава работа. И ще бъдат прави - дори най-силните зрителни образи самостоятелно не побеждават вируса или инфекцията, не ви построяват дом и купуват кола, не спускат принцът на бял кон или хиляди долари. Без труд няма да хванеш риба. Само вие можете да направите крачката към мечтата си. Но е важи и обратното - без положителна нагласа дори и с години да пиеш отвари, да ходиш на физеотерапия, да ореш по 10 часа, денонощно ще чувстваш болен, уморен, беден и нещастен като преди.

Марина Морозова - психолог


източник: Йосиф Йоргов http://yosif.net/articles.php?lng=bg&pg=5642

превод: Анита от http://www.liveinternet.ru/users/light2811/post247354312

 

Last modified on Wednesday, 05 December 2012 18:49