Warning: Declaration of JParameter::loadSetupFile($path) should be compatible with JRegistry::loadSetupFile() in /home/kaltini/public_html/jivoslovo.info/libraries/joomla/html/parameter.php on line 0
Thursday, 06 December 2012 10:13

Това, което притежавате като житейски опит, всъщност изобщо няма смисъл

Written by
Пътуването към дома ви се ускорява, тъй като полето на божествената любов продължава главоломно да расте, и все повече и повече хора започват да се занимават с него - това е от съществено значение за вашето пробуждане.

    Невероятно е да се види, как Светлината във всеки един от вас става все по-силна и по-ярка, тъй като намерението ви да излъчвате любов във всяка ситуация става все по-категорично, и именно заради това намерение все повече навлизате в полето на божествената любов.
    Невъзможно е да се преувеличава значението на любовта! Както често ви е казвано, Любовта е жизнена сила, енергийно поле, в което цялото творение има вечно съществуване. Вие изградихте илюзията, за да живеете живота си без да имате никаква връзка с това поле, но вашият Баща ви увери, че не би било възможно прекъсването на тази връзка. Въпреки това, поради вашата свободна воля, вие сте били в състояние да забравите всичко за Него, и да се преструвате, че сте господари на вашия илюзорен дом, където си мислехте, че никога не сте се нуждаели от Бог.
    И най-накрая, достатъчно от вас се разочароваха от нереалността, създадена, за да търсите сериозно алтернатива на наподобяващата твърде много на реалността среда, в която в момента сте впримчени, и в която толкова много хора страдат.
    Това разочарование е ключът към вашето пробуждане. Преди това просто приемахте околната среда за единствената възможна, примирявахте се, и правехте най-доброто, на което бяхте способни, за да я накарате да работи за вас, основно на индивидуална основа. Това обаче не проработи и не може да работи: този начин само допринася за по-нататъшното разделение и липсата на връзка между всички вас, тъй като това подсигурява на всички вас по отделно да изпитате различни и несъвместими лични планове като хора. Това, почти винаги, води до постоянни спорове и разногласия, които са последвани от конфликти, тъй като не успявате да разрешавате противоречията си.
    Следователно, разочарованието е добро. Дълбоко в себе си знаете, че има много повече живот и съществуване, отколкото можете да си представите, извън опита ви в рамките на илюзията, поради което сте толкова разочаровани от нея. Това, което притежавате като житейски опит няма смисъл изобщо, но вече цяла вечност отричате този факт. Сега вече осъзнахте валидността на тези доводи и се обръщате към любовта и състраданието, вместо към гнева и конфликтите като начин да си взаимодействате един с друг и откривате, че това работи.
    Ако любовта работи, тогава очевидно трябва да има един любящ източник, който ви е създал всички вас, защото самосъздаването не е нещо, което може да се развие в рамките на илюзията. Вашата наука, обаче, винаги се е опитвала да подцени стойността или реалността на любовта – да не говорим за Бог - но наскоро трябваше да приеме, че всичко, което съществува, е свързано, че всъщност няма такова нещо като разделение, както и че подобно състояние е физически невъзможно. Въпреки това, във вашето ежедневие, това не е толкова очевидно, и голям брой от вас продължават да живеят така, сякаш сте отделни самодостатъчни хора, които не се нуждаят да поемат, каквато и да е отговорност за поведението си и за неговото въздействие върху други лица или на околната среда.
    Вашият любящ Източник винаги ви вика, и сега, така да се каже, сте си свалили тапите за уши и сте започнали да Го чувате чрез вашите водачи и ангели. Това е вдъхновяващо преживяване, което се случва на все повече и повече от вас, тъй като потвърждавате, лудостта и неприемливостта на илюзията като среда, в която искате да продължите да опознавате живота. Това осъзнаване действа като призив към вашите водачи и ангели, които реагират незабавно с любящи прегръдки и чрез изпращане на неподозирани изживявания, които ви изненадват и интригуват, и това ви води към по-голямо осъзнаване на истинската ви духовна същност.
    Носители на светлината и духовни водачи, вие често ще бъдете катализатор, неочаквано влияние, което помага на спящите да потърсят духовен смисъл на живота си. И най-вече щебъдете наясно с процеса на побутване, а именно че някой трябва да ги поведе по пътя им към пробуждането. Именно това се случва сега в огромен мащаб, като значимо събитие на вашето пробуждане, което все повече приближава, и всички сте подготвяни в бързи темпове, да бъдете част от него. Вашите любящи нагласи и поведения изглаждат и павират пътищата, които спящите трябва да следват и осигурявят много светлина, чрез която те могат да ги видят, за да го направят.
    Само не забравяйте, че в рамките на създаването, където всичко, което е реално, има своето съществуване - няма разделение; всичко е свързано. И поради това, каквото и да правите или възнамерявате, засяга цялото творение. Следователно, когато се молите и медитирате, намерението, което имате се отправя към цялото творение, тъй като всички сме едно. И тъй като в действителност съществува само Любов, наред с всичките и безбройни обичащи аспекти, единствено любящите намерения, мисли, думи и действия са възможни. Всичко, което е извън любовта е толкова илюзорно, колкото и самата илюзия.
    Въпреки това, в илюзията, може да причините болка и страдание, които изглеждат съвсем реални. Следователно има два основни причини, защо трябва да имате само любящи намерения: (1) онова, което не произлиза от любов, не може да се случи и следователно няма да ви помогне по никакъв начин, но (2) в илюзията е възможно, и много са изградили антагонистични енергийни полета около себе си, с мисли и намерения, лишени от любов, които причиняват силна болка и страдание на самите тях, както и на другите.
    Това са тези лишени от любов и основно нереални аспекти от вас самите, които сега са в процес на освобождаване, така че илюзията се разтваря и мъглата, която покрива вашия поглед се топи, което ви позволява да видите чудесата, които ви очакват. Така че бъдете любящи, състрадателни, приемащи, и прощаващи, и очаквайте с нетърпение и увереност вашето славно пробуждане.
    С толкова много любов, Соул.

    28.11.2012 от Джон Смолман


Източник: Йосиф Йоргов http://yosif.net
Превод: САР от http://johnsmallman.wordpress.com

Last modified on Thursday, 06 December 2012 10:50