Понеделник, 29 Октомври 2012 10:45

За медиум Жоао де Деус (Joao de Deus, John of God)

Написана от
Чудотворния лечител с мисия от Бог – живот в смирение и посвещение

Причината Жоао де Деус да е един от най-значимите лечители на нашето време може би е, че той смирено е поставил живота и работата си в ръцете на Бог. Преди повече от 50 години Жоао открил дарбата си и посветил живота си на духовното лечение. И никога не позволил на егото, на личността си, да го отвлече от тази божествена мисия. Дори когато в началото – по време на диктатурата в Бразилия – неговата лечебна дейност често е била посрещана с отхвърляне и той е бил преследван, бит и хвърлян в затвора – за това, че лекувал хората. Успоредно с броя на излекуваните, нараствал и броя на неговите опоненти и завистниците, както и на хората, които преследвали други интереси. Жоао, който не е лекар, често е бил осъждан за практикуването на медицинско лечение и е бил докладван на полицията. Но успоредно с това растял и броя на хората на хората, които са били негови почитатели и покровители - някои от тях много влиятелни. Поради това, въпреки че неговата важна лечебна мисия често е била заплашвана, тя всъщност никога не е била реално в опасност, също така и поради факта, че сред огромния брой изцелени хора, е имало и много висши администратори и служители на съдебната система. Благодарността и признателността създали мощно защитно енергийно поле, което направило възможно продължаването на неговата работа. Единствената радикална промяна в работата му се случила преди повече от 30 години – под ръководството на големия лечител и патрон на Жоао – Чико Хавиер, той се установил в Абаджания (Абадяния) в Централна Бразилия, където основал Каза де Дом Игнасио де Лойола. До този момент той прекарал години в неуморно пътуване из цяла Бразилия.

Жоао де Деус винаги подчертава, че не той лекува, а Бог – той е само канал за силите на божественото изцеление. Неговата вътрешна решимост да служи и лекува му дава необходимата сила отново и отново да влиза в транс и да предоставя тялото си на духовните същества, които работят чрез него.

Жоао де Деус и 36-те същества – подкрепа от духовния свят

Жоао не лекува сам. Той е почти неграмотен, тъй като му се наложило да напусне училище твърде рано, за да подкрепя бедното си семейство. Няма знания по медицина или анатомия. Чрез него лекуват Съществата – духове на хора, които през земния си живот са били лекари, хирурзи, лечители, философи или теолози. Сред тях са Игнацио де Лойола, Свети Франциск Азиски, Цар Соломон, Безера де Менезес, д-р Фритц, д-р Освалдо Круз, д-р Аугусто де Алмейда, д-р Хосе Валдевино. Те или някое от другите 36 същества работят чрез Жоао де Деус, докато той е в транс, като в даден момент е активно само едно същество. Едно същество извършва лечебна работа сутринта, друго следобед. Извън съмнение е, че съществата притежават възможности, които засега науката не може да обясни. Духовните операции и физически хирургични интервенции, които юридически са разрешени само в Бразилия, са ясно свидетелство, че работят висшите сили. Друго свидетелство за това е липсата на болка, въпреки че не се ползват анестетици (болкоуспокояващи). Освен това не е регистриран нито един случай на инфекция в резултат на безкрайния брой физически операции, въпреки че не се прилагат никакви антисептици. Свидетели на това са били хиляди лекари. Ясно е, че всички тези операции не биха били възможно без участието, в транс, на мощния медиум Жоао. Съществата използват тялото, ръцете, гласът на лечителя, за да проявяват своята помощ и целебна работа. За да се случва това, е необходимо той напълно да освободи своята воля, идентичност и личност през времето, когато е в транс, за да даде възможност на съответното същество да има владение върху него. От друга страна успехът на Жоао в лечението не би бил мислим без силите на духовния свят – сили, които са много по-висши от нашите. Това е „Духовна медицина”, чийто мистериозен, но много реален ефект науката все още не е способна да улови и която отново и отново продължава да се справя със случаи, които са били обявени за нелечими от традиционната медицина.

Личността Жоао де Деус – живот в посвещение, но с практични правила

Човешкото великолепие на Жоао се дължи на неговата дълбока отдаденост на дадената му от Бог мисия. С неизчерпаема сила и издържливост той отдава живота си на лечението и е приспособил личния си живот към тази огромна задача, което не винаги е лесно. През годините, когато е пътувал от село на село из цяла Бразилия, за да лекува хората, личният му живот е оставал на второ място.  Не е било възможно да планира живота си отделно от лечителската си мисия. Това се е променило едва след като се установил в Абаджания и основал лечебния център. Понастоящем той приема в Казата три дни от седмицата, а останалите дни са отредени за личните му дела и семейството, което включва 9 деца и множество внуци. Въпреки това, тези които го познават, знаят, че дори през тези дни хората продължават да търсят неговата помощ и съвети. Често той лети до други региони на Бразилия, където прекарва почивните дни в лечебни сесии с хиляди хора. В допълнение, всяка година предприема по няколко изморителни пътувания в чужбина, където към напрежението от усилната работа се добавят часовата разлика и промяната в климата. Такъв живот, изпълнен с отговорност и напрежение, поставя въпроса за здравето на Жоао. Когато бил запитан от репортер с кого се консултира, когато има нужда от лечение, той отговорил „Първо с Бог и след това с всички вас. Вие сте отговорни за Каза. Вярвам в това, когато изпадна в нужда и в затруднена ситуация. Ще почукам на вашата врата и вие ще ми помогнете.”

Значимостта на медиум Жоао де Деус – уважение и признание по целия свят

Славата и възхищението не са променили живота на Жоао – той е все така скромен и обичащ, какъвто винаги е бил, предан и неуморен в лечителската си мисия. В Каза могат да се видят много награди и благодарствени писма, в това число и от Далай Лама – израз на изключителната значимост на работата на лечителя. През последните 52 години Жоао е излекувал милиони хора от целия свят, от всички религии и култури на Земята – хора, които са дошли при него в търсене на лечение. Сред тях има всякакви – обикновени хора от всякакви социални групи и професии, както и известни имена от политиката, спорта, телевизията, музиката и киното. Жоао де Деус е посветил себе си на всички тях – бедни и богати, известни и неизвестни, към всички се отнася с една и съща грижа и отдаденост. За живота и работата му са издадени множество книги, преведени на почти всички езици. Създадени са огромен брой печатни статии, репортажи и документални филми.

(по материали от Earth Oasis – организатори на посещенията на Жоао де Деус в Австрия и Германия 2012, http://www.earth-oasis.de)

Последно променена в Сряда, 31 Октомври 2012 22:28