Четвъртък, 29 Ноември 2012 09:02

Благословени кристали от Жоао де Деус

Написана от
Начини на ползване

В Бразилия при Жоао де Деус в Каза де Дом Игнасио де Лойола се подготвят благословени кристали за хората, нуждаещи се от лечение или подкрепа. Кристалите (чист кварц) са оформени като отделни призми, пирамиди и сфери или в друга форма, както и чисти кристални триъгълници на висулка. Предлагат се и различни видове кристални камъни като цитрин, розов кварц, пушен кварц, аметист, кехлибар, селенит и други. Освен отделни кристални късове, се предлагат и розарии и гривни (в комплект или поотделно) от прозрачен кварц, цитрин, в синьо, зелено, аметист и розов кварц.

Кристалите, които се предлагат в Казата и по време на Лечебните дни в Европа, са благословени и заредени с енергия от съществата, които работят чрез медиум Жоао де Деус. Всеки кристал е зареден с лечебната сила на съществата. Може да се носят всекидневно, да се поставят под възглавницата по време на сън, за да се поддържа лечението през деня и нощта. Често различни хора споделят преживяванията си във връзка с кристалите по повод осъществено лечение или за това, че вследствие тяхната лечебна сила се чувстват значително по-добре и по-енергични.

Сумите, получени от продажбата на кристали, се използват за издръжката на Каза де Дом Игнасио в Бразилия, за осигуряване на безплатна благословена супа за посетителите в Казата, както и се предлага безплатна супа за бедните в Абаджания (Абадиания), където се намира духовният център.

 

Информация за някои от кристалите, които се предлагат в Каза

Розовият кварц притежава успокояваща, охлаждаща енергия и работи върху всички чакри, като очиства негативността и внася енергия на любовта. Този „камък на нежната любов” или „камък на безусловната любов” отваря и лекува сърдечната чакра, насърчавайки прошката, състраданието и служението на човечеството. Розовият кварц често се използва за лечение на емоционални рани. Носенето му стимулира жизнената сила на любовта.

Селенитът е получил името си от Селена – гръцката богиня на луната, поради своят луминисциращ блясък, подобен на лунна светлина. Той носи чистота на ума, сдобрява хората, подпомага човек да получи ангелска помощ и ръководство, разблокира застояли енергии и носи дълбоко чувство на покой и стабилност. Този камък е защитник, като може да бъде поставян в ъглите на дома, за да предпазва от външни влияния. Също така селенитът се използва за очистване и презареждане на други камъни, които се поставят под него за около 5 минути. Селенитът никога не трябва да се поставя във вода, тъй като може да се разтвори.

Цитринът, наричан още „камък на щастието”, носи нов поглед върху нещата и ситуациите и разпръсква и трансмутира негативната енергия. Този камък никога не се нуждае от почистване или очистване и може да бъде използван за очистване на други камъни, които се оставят са престоят известно време заедно с цитрин. Очиства аурата, стимулира чистотата на ума, издържливостта и емоционалния баланс, както и улеснява общуването във взаимоотношенията между хората. Цитринът активизира, отваря и енергизира пъпната чакра и слънчевия сплит, повишавайки личната сила на човека. Често е наричан и „камък на търговците”, които го поставят в касите си, тъй като привлича изобилие.

Аметистът е наречен „камък на духовността и удовлетворението”, както и „камък за медитация”, тъй като балансира интелектуалното, емоционалното и физическото тяло и отваря и активира коронната чакра, повишавайки психическото осъзнаване и връзката с божественото.

Кристалите в Каза

 

Друнвало Мелхиседек „Древната тайна на цветето на живота”, том 2

(откъс от книгата)

... При психичните енергии всичко се основава върху две неща: вниманието и намерението. Освен това смятам, че кристалите са живи същества. Те могат да получават и да изпращат честоти, и дори сложни вълнови форми, до всяка точка в рамките на електромагнитното поле, което включва човешките мисли, чувства и емоции. Помните ли първите радиоапарати с кристали? Те не бяха нищо друго освен електрически проводник, прикачен към естествен кварцов кристал на определено място. Той улавяше сигнала, а ние слушахме звука през високоговорителя.

Марсел Фогел е велик учен, работил за лабораториите на „Бел”. Автор на повече от сто важни патента, включително изобретяването на флопи-дискетата. Познанието му върху кристалите се базира върху задълбочени научни изследвания. Малко преди да почине, той изказва идеята, че естественият кристал може да съхранява няколко програми едновременно. Според него броят им е равен на броя на фасетите на върха на кристала. Тогава това твърдение ми се стори невероятно и затова се опитах да го докажа или да го опровергая.

Свързах се с Боб Драч, мой познат учен, и с него направихме прост експеримент, за да проверим доколко е вярно. Поставихме един кварцов кристал на лабораторната маса и насочихме към него сензорната глава на молекулярния скенер, за да уловим микровълновите му излъчвания и да ги препратим за анализ към компютъра.
Боб наблюдаваше екрана, докато аз програмирах кристала с мисълта си. Нашите мисли са дълги електромагнитни вълни, които се предават в пространството и могат да бъдат уловени с помощта на научна апаратура, така че защо да не ги насочим към някой кристал, подобно на радиосигнал?
Боб, разбира се, не знаеше какво си мисля, затова просто трябваше да ми повярва, когато твърдях че го правя. В мига, в който програмирах кристала с определена мисъл (идеята за любовта), той забеляза незабавна промяна на синусоидална крива на екрана – появиха се по-къси вълни. Не след дълго можеше да каже на момента кога програмирам кристала и кога изтривам една от програмите (можете да изтриете и да премахнете една програма, като просто кажете на кристала да го направи).
Нямаше как да го излъжа. Влагах три програми и изваждах две, а Боб отначало виждаше три допълнителни криви върху синусоидалната вълна, а после забелязваше, че две от тях изчезват. Проследяваше безотказно какво правя. Освен това успяхме да потвърдим идеята на Фогел, че кристалът може да съхранява толкова програми, колкото са фасетите на върха му. Щом надвишавах техния брой, на екрана не се появяваха допълнителни криви. Кристалът просто не можеше или не искаше да ги приеме. Бях изумен.

Въз основа на този експеримент се убедих, че кристалите могат да съхраняват мисли (емоции и чувства) и да ги изпращат обратно. Каквито мисли, чувства или емоции да излъчите, ако вниманието ви е насочено, а намерението ви е да вложите програмата, кристала ще я възприеме и ще я излъчва дотогава, докато не я спрете.

Последно променена в Петък, 30 Ноември 2012 14:36